Ex -Yu

Srbi uhapšeni na Kosovu ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Srbi uhapšeni na Kosovu ostaju u pritvoru još dva mjeseca
Foto: Tanjug/Arhiva | Srbi uhapšeni na Kosovu ostaju u pritvoru još dva mjeseca

BEOGRAD - Apelacioni sud na Kosovu i Metohiji potvrdio je odluku Osnovnog suda u Prištini o produženju pritvora za dva mjeseca trojici Srba - Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, koji su uhapšeni nakon sukoba u Banjskoj, rekao je advokat Miloš Delević.

Delević, koji je branilac Vladimiru Toliću, rekao je da je trojici uhapšenih Srba prvo određen pritvor na mjesec dana, a da je sada dodatno produžen za dva mjeseca.

On je naveo da je rješenje o produžetku pritvora primio danas putem mejla, što znači da je to rješenje sada pravosnažno.

"Oni će biti još dva meseca u pritvoru. Očekujemo da će tužilac da nas obavesti o daljim koracima u istrazi", rekao je Delević za Kosovo onlajn.

Osnovni sud je 20. oktobra donIo rješenje o produženju istražnog pritvora, a na tu odluku odbrana je podnijela žalbu koja je odbačena, prenosi Srna.

Toliću je 26. septembra određen pritvor do 30 dana, a tužilaštvo samoproglašenog Kosova tereti ga za "izvršenje terorističkog djela".

Jednomjesečni pritvor određen i Dušanu Maksimoviću iz Banjske i Blagoju Spasojeviću iz Sjeverne Mitrovice koji su takođe uhapšeni nakon sukoba u Banjskoj.

Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično djelo pripremanje terorizma, dok se Blagoje Spasojević sumnjiči za izvršenje krivičnog djela terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije