Putovanje

Kako će putovanja izgledati poslije virusa korona?

Kako će putovanja izgledati poslije virusa korona?
Foto: Tanjug/AP | Kako će putovanja izgledati poslije virusa korona?

Kako su restrikcije kretanja širom svijeta sve veće, teško je zamisliti kako će putovanja izgledati kada one budu ukinute.

Globalna pandemije virusa korona posebno je pogubna za turističku industriju, ali ona se oporavila od prošlih kriza i eksperti vjeruju da će to biti slučaj ponovo, piše CNN.

"Ljudi se nisu promijenili i još žele da putuju, ali će nužno biti mnogo oprezniji u vezi s tim šta rade", izjavio je Adam Blejk, profesor ekonomije i šef istraživanja na odjeljenju za turizam i ugostiteljstvo na Univerzitetu Buremaut u Velikoj Britaniji.

"Neće im biti dovoljno samo uvjeravanje da je sigurno da se putuje, već će morati da vide i stvarne fizičke promjene da bi putovanje bilo sigurnije", dodao je on.

Zasad ne znamo kada će ili kako proći pandemija, ali kada se kriza s javnim zdravljem poboljša, da bi se putnici ponovo pokrenuli moraće da dođe do pada cijena, kažu analitičari.

Putnike koji vole kristarenja dočekaće vrlo niske cijene kada kruzeri krenu ponovo da posluju, izjavio je Kristofer Anderson, profesor biznisa na Univerzitetu Kornvel za hotelijerstvo u Iatku, u Njujorku.

Izazov će biti u privlačenju novih putnika za krstarenje, što će biti od suštinskog značaja za opstanak, rekao je on, nakon globalnih naslova o izbijanju virusa korona na brodovima, ograničenjima putovanja i uskraćivanju iskrcavaja u lukama.

"Svi, bilo da se radi o krstarenju, prenoćištu ili hotelima, moraće da promijene način na koji nadgledaju i čiste okruženje s kojim su potrošači u kontaktu kako bi gostima povećali nivo komfora", rekao je Anderson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije