Privreda

Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore

Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore
Foto: Pixabay | Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore

Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj fabrici u Maranelu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv virusa korona, objavila je službena veb stranica Formule 1.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja virusom korona, pa oni koji to mogu, preusmjeravaju svoje napore u borbi protiv 'nevidljivog neprijatelja'.

Porodica Anjeli, koja posjeduje Ferrari, Fiat i fudbalski klub Juventus, osigurala je 10 miliona evra za finansiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za italijanski Crveni krst.

Sada je u trkačkom dijelu Ferrarijeve fabrike započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala olakšati borbu medicinskih radnika u bolnicama širom sjevera Italije.

"U sljedećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem kompanija dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji", saopšteno je iz fabrike Ferrari, gdje je sva ostala proizvodnja zaustavljena, prenosi Hina.

U međuvremenu, Ferrarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije