Privreda

Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa

Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa
Foto: Image by 文 邵 from Pixabay | Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa

MOSKVA - Kineske carinske vlasti obustavile su na četiri nedjelje prijem uvoznih deklaracija dva broda zbog otkrivenog virusa korona.

Naime, korona virus pronađen je na uzorcima proizvoda isporučenih iz Rusije i sa spoljne ambalaže, navodi se na sajtu glavne carinske uprave.

"Rukovodeća grupa za prevenciju i borbu protiv epidemije i kontrolu ekonomske aktivnosti provincije Šandong saopštila je da je test na nukleinske kiseline uzoraka uzetih sa spoljne ambalaže i ribljih proizvoda uvezenih iz Rusije pozitivan", navodi se u saopštenju kineske carine.

U saopštenju se precizira da carinske vlasti širom zemlje, počev od subote, obustavljaju prijem uvoznih deklaracija ribarskog broda "Vladimir Staržinski LLC ROLIZ" i transportnog broda "Kristal Afrika", prenosi "Sputnjik".

Nakon ovog perioda, rok važenja dokumenata će se obnoviti, zaključila je uprava.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, Kovid-19, za pandemiju. Prema posljednjim podacima, u svijetu je do danas zaraženo više od 32,7 miliona ljudi, od čega je više od 993 hiljade umrlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije