Privreda

Malta daje turistima do 200 evra ako ostanu tri dana

Malta daje turistima do 200 evra ako ostanu tri dana
Foto: Tanjug/AP/Andrew Medichini | Malta daje turistima do 200 evra ako ostanu tri dana
Tanjug

U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posjetiocima i do 200 evra ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog ljeta, izjavio je danas ministar turizma Klejton Bartolo.

Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mjera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu ljetni odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac, prenosi Rojters.

Bartolo je rekao da će turisti koji rezervišu smještaj u hotelu sa pet zvjezdica dobiti 100 evra od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.

U sličnom aranžmanu oni koji se odluče za hotel sa četiri zvjezdice dobiće ukupno 150 evra, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvjezdice dobiće 100 evra.

Podaci Svjetskog savjeta za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 odsto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovid-19.

Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posjetilaca u 2019. godini, ali brojke su opale za više od 80 odsto od početka pandemije virusa korona u martu 2020. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije