Muzika

Pjevač kažnjen jer "muzika nije pravi posao"

Pjevač kažnjen jer "muzika nije pravi posao"
Foto: Facebook/Ponzio Pilates | Pjevač kažnjen jer "muzika nije pravi posao"

Pjevača grupe "Poncio Pilato" iz italijanskog grada Rimini, Dmitrija Realija, kaznili su karabinjeri zbog kršenja mjera zabrane koje važe u vrijeme karantina.

Da izađu iz kuće, dozvoljeno je samo onima koji za to imaju valjan razlog i opravdanje, a kako su prenijeli italijanski mediji, karabinjeri su ocijenili da "muzika može biti samo hobi, a nikako posao" pa su muzičara kaznili sa 300 evra jer je bio izvan kuće i vozio auto - bez opravdanog razloga.

U zapisniku kazne napisali su da za pjevača nije opravdan razlog "da je izašao zbog posla".

Nije pomoglo ni to što je pjevač dokazivao da ide u magacin po instrumente da bi, kao brojni italijanski, ali i svjetski muzičari i pjevači, pokušao od kuće, onlajn, da radi svoj posao.

Revoltiran zbog cijele situacije, Reali je za italijanske medije kazao da je razočaran u one koji ne shvataju u kolikom problemu su muzičari zbog cijele situacije.

“Cijela sezona koncerata je otkazana, i nemamo nikakve prognoze o tome kada i da li ćemo uopšte, u skorije vrijeme, moći da nastavimo svoj posao. Stid me je što živim u državi u kojoj pripadnici snaga reda mogu da tvrde, i da te kazne, jer po njihovom to sto rade umjetnici nije ozbiljan posao", kazao je Reali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije