Pozornica

Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima
Foto: Tanjug/AP | Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Princ Čarls iskazao je zabrinutost povodom opstanka pozorišta i orkestara zbog pandemije virusa korona i poručio da je važno da se pronađe način da im se pomogne, prenio je BBC.

Mnoga pozorišta i koncertne hale u Velikoj Britaniji našli su se u nepovoljnom položaju nakon uvođenja mjera karantina i još nema naznaka kada bi ponovo mogli da počnu s radom.

U intervjuu za Klasik FM u kojem je govorio o svojoj ljubavi prema klasičnoj muzici, princ Čarls je istakao da je važno da se pronađe način da orkestri i druge umjetničke grupe opstanu i tokom pandemije. On je rekao da su u pitanju skupi oblici umjetnosti, ali da imaju snažan uticaj u svijetu i da mora da se nađe načina da se pomogne ovim izuzetnim ljudima i organizacijama da prežive pandemiju. Princ je dodao i da su kulturne institucije od "izuzetnog značaja" za ekonomiju.

Neke kulturne i umjetničke institucije i organizacije u Velikoj Britaniji već su upozorile da će se suočiti s finansijskim kolapsom ukoliko ne budu dobile pomoć Vlade zbog pandemije virusa korona.

Kraljevska opera saopštila je da je zbog virusa korona ostala bez 60 odsto prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije