Vizuelna umjetnost

Radovi bh. fotografa na ulicama Torina

Radovi bh. fotografa na ulicama Torina
Foto: Instagram | Radovi bh. fotografa na ulicama Torina

S ciljem da unese optimizam i malo pozitivnosti u situciju koju trenutno proživljavaju ljudi iz Italije, Dino Jašarević, fotograf porijeklom iz Brčkog, a sa adresom u Torinu, pokrenuo je projekat #artfrombalcony.

On svako veče putem Instagrama emituje umjetnički program, a u subotu je projektovao kadrove koje su napravili sarajevski fotografi.

Koristeći svoj epson 3LCD projektor, on svake večeri dijeli radove svojih kreativaca projektujući njihovu umjetnost na trotoar i ulicu ispred svoje stambene zgrade.

Jašarević je u subotu prikazao fotografije koje su prvobitno prikupljene za potrebe humanitarne izložbe koja je bila održana u februaru ove godine.

Tako su u Torinu bile prikazane fotografije Dženana Kriještorca, Davorina Sekulića, Nedima Grabovice, Harisa Memije, Didiera Torchea, Damira Ćumurovića, Berjamina Nizića, Admira Kuburovića, Kemala Softića, Fuada Foče, Ivana Šebalja, Samira Saletovića, Tarika Saletovića, Amera Kajmovića, Elvisa Barukčića, Haruna Muminovića, Feđe Krvavca, Edina Hadžihasića, Armina Durguta, Jasmina Brutusa i Midhata Poturovića.

U ovim teškim vremenima koje upravo živimo svaki vid optimizma i pozitivnih aktivnosti je dobrodošao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije