BiH

Čavić: Aktuelizovati ideju spajanja prugom Bijeljinu i Šamac

Čavić: Aktuelizovati ideju spajanja prugom Bijeljinu i Šamac
Foto: Srna | Čavić: Aktuelizovati ideju spajanja prugom Bijeljinu i Šamac

BIJELJINA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je večeras u Bijeljini da ponovo treba aktuelizovati ideju spajanja prugom Bijeljine i Šamca i istakao suštinski značaj razvoja željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

"Grad Bijeljina i Semberija, Posavina i Podrinje, predstavljaju kičmu Republike Srpske i razvoj i infrastruktura ovoga kraja i njegova povezanost sa ostalim dijelovima Republike su od velikog značaja", istakao je Čavić novinarima prije predizborne tribine.

On je rekao da okupljanje stranaka širokog spektra pod okriljem SzP ima zajednički cilj da se smanji rasipanje glasova i da izborni rezultat bude odraz najvećeg broja glasača.

"U Izbornoj jedinici šest koalicija, koju čine NDP, NS, SNS i partija Sloboda, ima kapacitet da osvoji jedan direktni mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, što pokazuju sve dosadašnje ankete kod svih stranaka", rekao je Čavić novinarima.

Prema njegovim riječima, ova koalicija je opredijeljena da Semberiji obezbijedi adekvatno mjesto u obavljanju vlasti u Srpskoj.

Nosilac poslaničke liste ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Cvijetin Nikić rekao je novinarima da Bijeljina zaslužuje više vlasti, jer daje enorman broj glasova u izbornim procesima.

Kandidat koalicije NDP, NS, SNS i partija Sloboda za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Jovica Radulović rekao je novinarima da je ova zajednička lista i koalicija okupljena oko ovog saveza ima cilj da nakon izbora osnaži ekonomiju Republike Srpske.

Tribina koalicije održana je u Centru za kulturu "Semberija", gdje su predstavljeni izborni kandidati i program pod nazivom "Tri koraka za bolju Srpsku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije