BiH

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva
Foto: Arhivska fotografija | Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva
Srna

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je večeras u Banjaluci da će kada dođe na vlast nakon izbora 7. oktobra predložiti set zakona koji će značiti potpunu reorganizaciju sudova i tužilaštava u Republici Srpskoj i promijeniti odnos prema cijelom sistemu institucija za sprovođenje zakona.

"Ovaj set zakona će konačno stvoriti uslove da tužioci i sudije odgovaraju za svoj nerad i neprocesuiranje afera", naglasio je Čavić na tribini u banjalučkom naselju Rosulje.

On je naveo da u BiH na godišnjem nivou, prema podacima Svjetske banke, koruptivnim kanalima odlazi oko 800 miliona KM, a u Srpskoj oko 350 miliona KM.

"Da ta sredstva ne odlaze tim kanalima imali bismo znatno povećane penzije i cijelu isplatu penzija isključivo iz doprinosa. Potrebna je odlučnost i donošenje zakona o utvrđivanju porijekla imovine imenovanih i izabranih lica. To će zajedno sa zakonom o sukobu interesa biti jedan od prvih paketa, u prvih mjesec dana koje mislim ponuditi Narodnoj skupštini", naglasio je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banjaluka Krsto Jandrić rekao je da je potrebno poboljšati životni standard, zaposliti mlade i omogućiti im da zasnuju porodice.

"U skladu sa našim sloganom `Tri koraka za bolju Srpsku` rekli smo šta ćemo uraditi kada dođemo na vlast. Sva suština je u ekonomiji - uštedama, stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta", istakao je Jandrić.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

BojanBL moler

to ćeš ti uraditi samo da dobiješ vlast i u RS

Pantelejmon

koliko treba decenija za to

Pantelejmon

pa ti to radiš i tvoja klapa još od e pa nikad nit vas to briga , manite se tih praznih priča kad nikada ništa niti možete niti hoćete da uradite

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije