BiH

Čavić: Realan cilj pet do sedam poslaničkih mandata

Čavić: Realan cilj pet do sedam poslaničkih mandata
Foto: Srna | Čavić: Realan cilj pet do sedam poslaničkih mandata

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas da je veoma realan cilj koalicije "NDP Dragan Čavić-NS-SNS-Sloboda" da osvoji pet do sedam poslaničkih mandata na predstojećim opštim izborima.

"Realno procjenjujemo našu snagu. Vjerujemo da je naš predizborni cilj veoma realan i sve činimo da to bude realizovano", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Čavić kaže da su zadovoljni dosadašnjim aktivnostima na terenu u vezi sa pripremom kandidata za predstojeće izbore.

On je rekao da zabrinjavaju procjene koje je nedavno objavio američki "Blumberg", pozivajući se i na izvore Svjetske banke, da Republici Srpskoj i Federaciji BiH sa postojećim stepenom privrednog rasta treba 70 godina da dostignu primanja u skladu sa evropskim prosjekom.

Čavić kaže da poslije izbora u Narodnoj skupštini treba usvojiti set novih zakona koji će onemogućiti korupciju, nepotizam i kriminal.

On tvrdi da se dešavaju ogromne manipulacije sa biračkim spiskovima i ljudima koji se registruju za glasanje u inostranstvu.

"Desilo se da je, u odnosu na prethodnu godinu, više od 30.000 onih koji su registrovani za glasanje u odsustvu. Zato imam razloga da tvrdim da su od ukupnog broja registrovanih birača u odsustvu, više od pola fiktivni i da, prije svega, najimućnije stranke, bez obzira na etničku pripadnost njihovih šefova, crpe iz toga ogroman broj `sigurnih` glasova", rekao je Čavić.

On je dodao da je to jedan od velikih nedostataka postojećeg izbornog sistema i Izbornog zakona, zbog čega je potrebno unaprijediti tu oblast, kao i da je od velike važnosti da ljudi masovno izađu na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije