BiH

Čović: Iza antihrvatskog djelovanja stoje i obavještajne strukture

Čović: Iza antihrvatskog djelovanja stoje i obavještajne strukture
Foto: Ilustracija | Čović: Iza antihrvatskog djelovanja stoje i obavještajne strukture

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da iza antihrvatske kampanje uoči oktobarskih izbora stoje ne samo pojedine konkurentske političke partije, već i nevladine organizacije, pa čak i određene obavještajne strukture.

Čović smatra da pokušaji njegove demonizacije kao nekoga ko želi da "ruši i dijeli BiH", kao i eventualne majorizacije hrvatskog naroda mogu dovesti do ozbiljne ustavne i političke krize. 

"Već duže se propagandno djeluje da bi se na sve načine motivisali Bošnjaci da ponovo glasaju tako da u ime Hrvata biraju člana Predsjedništva BiH, odnosno nameću ishod koji apsolutno nije hrvatski izbor, već nešto protiv čega su Hrvati do sada u bezbroj navrata iskazali svoje negodovanje i protivljenje", rekao je Čović za "Dnevni avaz". 

On je rekao da podsticanje Bošnjaka na takvo ponašanje šteti odnosu i zajedničkim interesima i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih građana BiH. 

"U pozadini takvih tendencija kombinacija je sitnih privatnih interesa i ciljeva određenih ideološko-političkih krugova, koji žele da do kraja zaoštre situaciju u BiH, vjerovatno, kalkulišući pri tome da na taj način mogu ostvariti neke od svojih strateških političkih ciljeva", smatra Čović. 

On je dodao da ga ništa neće pokolebati u težnji da izgradi evropsku BiH po mjeri svih njenih građana i tri konstitutivna naroda.

"BiH je moja domovina i za nju ću se do kraja politički boriti", poručio je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije