BiH

Čubrilović: Osvojili smo 75 odborničkih mandata i jedno mjesto načelnika

Čubrilović: Osvojili smo 75 odborničkih mandata i jedno mjesto načelnika
Foto: Facebook/DEMOS Banjaluka | Čubrilović: Osvojili smo 75 odborničkih mandata i jedno mjesto načelnika

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je zadovoljan rezultatima stranke na lokalnim izborima jer je osvojila 75 odborničkih mandata u parlamentima lokalnih zajednica, te mjesto načelina opštine Šekovići.

Čubrilović je istakao da Demos ostaje privržen tradicionalnim koalicionim partnerima i posvećen razvoju opština i gradova u Srpskoj i podsjetio da je ova stranka prvi put učestvovala na izborima.

"Naši odbornici učestvovaće u radu parlamenata gotovo svih lokalnih zajednica. Očekujemo i konačan rezultat iz Drinića, gdje naš kandidat, za sada, ima samo sedam glasova manje od protivkandidata", naveo je Čubrilović.

On je naveo da je Demos najbolje izborne rezultate ostvario u Zvorniku i Šekovićima.

"Dobri rezultati su postignuti i u Bijeljini, Palama, Doboju, Gradišci, Foči, Čelincu i još nekim lokalnim zajednicama", rekao je Čubrilović.

Čubrilović očekuje da Centralna izborna komisija BiH što proje završi svoj dio posla kako bi se počelo sprovođenje izbornih rzultata i početak rada skupština i izvršnih organa vlasti na lokalnom nivou.

"Nikoga nećemo uslovljavati za bilo koju pojedinačnu funkciju. Očekujemo i da što prije splasnu predizborne tenzije i da se uspostavi normalna komunikacija političkih stranaka i tako damo doprinos stabilizaciji političkih prilika i rješavanja problema građana", rekao je Čubrilović.

On je, upitan da prokomentariše najavu lidera SNSD-a Milorada Dodika o "uskraćivanju određenih subvencija i projekata gradu Banjaluci zbog promjene na čelu grada", rekao da "nije razumio da je riječ o uskraćivanju".

"Zakon se mora poštovati, reda mora biti. Ne sumnjam da će Vlada Republike Srpske i dalje raditi na razvoju i grada Banjaluka i ostalih gradova i opština", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je, na pitanje o rezultatima izbora za gradonačelnika Banjaluke, naveo da je narod uvijek u pravu, da su izbori održani u demokratskoj atmosferi i da nije bilo anomalija u izbornom procesu, dodavši da je "Banjaluka to htjela".

On je naglasio i da je ova stranka podržala i potpisala koalicioni sporazum u Banjaluci, istakavši da je svako ko prihvati sporazum prihvatljiv partner.

Šef Glavnog izbornog štaba Demosa Boran Bosančić rekao je da je Demos na lokalnim izborima u Srpskoj imao nešto više od 40.000 glasova i da predstavlja respektabilnu političku organizaciju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije