BiH

Đokić: Ekonomski razvoj svih regija u Srpskoj

Đokić: Ekonomski razvoj svih regija u Srpskoj
Foto: N.N. | Đokić: Ekonomski razvoj svih regija u Srpskoj

Ugljevik - Nosilac kandidatske liste SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Petar Đokić rekao je da se uz ekonomski razvoj svih regija u Republici Srpskoj može provoditi kvalitetna socijalna politika.

Đokić je na predizbornom skupu SP u Ugljeviku rekao da ekonomski razvoj na ovom području znači dobro upravljanje svim raspoloživim resursima, te naveo primjer Rudnika i Termoelektrane.

On je istakao da će posebnu pažnju u ovoj regiji posvetiti agrarnoj proizvodnji razvojem prehrambeno proizvodnih kapaciteta putem kojih će se u većem obimu moći prerađivati poljoprivredni proizvodi.

Đokić, koji je predsjednik SP, dodao je da će biti podsticane i druge djelatnosti u oblasti metalske, mašinske, drvoprerađivačke i tekstilne industrije.

"Imamo sve preduslove da se razvijamo, ali nam treba osjećaj sigurnosti koju treba da daju institucije koje će biti posvećene interesima Republike Srpske i njenog naroda, što kvalitetniji oblik saradnje sa svijetom, kvalitetan dijalog sa svima, ali i zaštita najvažnije vrijednosti, a to je Republika Srpska", naveo je Đokić.

Prema njegovim riječima, SP će poslije oktobarskih izbora naredne četiri godine imati znatno veću snagu u institucijama Republike Srpske i BiH.

Nosilac kandidatske liste SP za Predstavnički dom Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Simo Stakić rekao je da će se zalagati da se vrate nadležnosti koje su oduzete institucijama Republike Srpske.

"Moramo da jačamo Republiku Srpsku i iz Sarajeva, a ne samo iz Banjaluke", istakao je Stakić.

Kandidat SP za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Dušan Ilić rekao je da se sigurnost koja se pojavljuje u sloganima odnosi na sigurnost građana u socijalnom, ekonomskom i u bezbjednosnom smislu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije