BiH

Đokić: Imamo jasan politički program razvoja Srpske

Đokić: Imamo jasan politički program razvoja Srpske
Foto: N.N. | Đokić: Imamo jasan politički program razvoja Srpske

JEZERO - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić poručio je večeras u Jezeru da socijalisti imaju jasan politički program definisan do 2028. godine u kojem se govori kako obezbijediti ekonomski razvoj Republike Srpske.

"Podsticaćemo razvoj preduzetništva kroz registrovanje što većeg broja malih, porodičnih preduzeća i radićemo na proširenju ukupnog broja zaposlenih u postojećim preduzećima", rekao je Đokić na predizbornoj tribini ove partije.

On je istakao da se nada dobrom rezultatu na predstojećim izborima i ocijenio da je do sada kampanja veoma uspješna.

"Svi skupovi su dobro posjećeni, energija je rastuća i pozitivna i mnogo je bolje nego ranije tako da me to ohrabruje i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Đokić i dodao da dobar rezultat treba da se desi zato što su socijalisti do sada marljivo radili na realizaciji programa partije.

Kandidat ove partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Milenko Savanović kaže da je ponosan što je narod u većoj mjeri prepoznao kvalitet koji vodi ova partija.

"Ovo je tradicionalno socijalistički kraj i nadam se da ćemo na izborima dobiti podršku mnogo veću nego ranije zato što je okvir naše partije širok i u njemu je ukorijenjen i utemeljen život običnog čovjeka", istakao je Savanović.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Ostoja Aleksić kaže da očekuje da SP na predstojećim izborima ostvari najbolje rezultate do sada.

U Jezeru su predstavljeni kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri i kandidati za poslanike u Predstavničkom domu parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan

Predsjednik SP-a Petar Đokić posjetio je večeras i Šopovo gdje je  na predizbornom skupu poručio da podrška socijalistima u ovoj opštini znači odgovornost za veću posvećenost daljem ekonomskom razvoju.

"Smatramo da u Šipovu treba unaprijediti ukupnu aktivnost koju smo do sada vodili na podršci drvoprerađivačima u pogledu poboljšanja uslova za njihovo poslovanje i posebno prioritetnim smatramo aktiviranje proizvodnje u gipsari Volari", istakao je Đokić. 

On je dodao da treba podsticati i druge vrste preduzetništva i u saradnji Republike i opštine pronaći liniju dobre komunikacije za podršku novom zapošljavanju i sveopštem razvoju. 

Đokić naglašava da je osnovni cilj socijalista borba za socijalnu i pravednu državu. 

"Smatramo da je ekonomija ključ svega i da je kvalitetna socijalna politika moguća u uslovima kada je ekonomija razvijenija", rekao je Đokić. 

Kandidat ove partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Milenko Savanović kaže da SP sprovodi politiku običnog čovjeka, osjećajnosti i odgovornosti. 

"Poenta svega je na ekonomiji koja mora da dobije zamah, a pretpostavka za to je zdrava politika koja mora biti kompromisna i tolerantna", rekao je Savanović. 

U Šipovu su predstavljeni kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri i kandidati za poslanike u Predstavničkom domu parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije