BiH

Đokić: Nastaviti odlučnu podršku novim investicijama

Đokić: Nastaviti odlučnu podršku novim investicijama
Foto: Ilustracija | Đokić: Nastaviti odlučnu podršku novim investicijama

SOKOLAC - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je danas na Sokocu da je osnovna poruka biračima da treba stvoriti preduslove da Srpska može nastaviti dosadašnju veoma uspješnu politiku razvoja.

"To možemo postići odlučnom politikom podrške novim investicijama, prije svega naših ljudi koji već imaju kapital, a to možemo činiti propisima kojima ćemo omogućiti njihovo stimulisanje, poput mjere kojom smo nedavno uveli i povećali neoporezivi dio dohotka", rekao je Đokić novinarima nakon predizborne tribine SP-a.

On je naveo da postoje i druge mjere koje su planirane za povećanje obima stranih investicija, kako bi bio poboljšan položaj Republike Srpske u svijetu i kako bi ona stekla imidž prostora na koji se može ulagati.

"To će biti osnovni preduslov da se možemo više posvetiti socijalnom sektoru, a to znači novi rast penzija, naknada za boračke kategorije, kao i direktna ulaganja u afirmaciju porodice, te razvoj obrazovanja, kulture, umjetnosti i sporta", rekao je Đokić.

Nosilac kandidatske liste SP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Jakov Galić rekao novinarima da socijalisti imaju istorijski zadatak da na ove prostore ponovo vrate ono što je bilo prije 30 godina, a to je model socijalne pravde.

"Što se tiče socijalnog programa, on se ne može riješiti bez radikalnijih zahvata u oblasti ekonomije, jer samo ekonomski jaka Republike Srpska može biti garant socijalne jednakosti, što je prioritetan cilj Socijalističke partije - da svojim djelovanjem stvori tu srednju klasu koja se izgubila u proteklih dvadesetak godina", istakao je Galić.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam Slobodan Pajić rekao je novinarima da ova stranka već duže u Sarajevsko-romanijskoj regiji pokušava da vrati vrijednosti čovjeka dostojnog života, što se može samo uz socijalnu pravu za koju se ova partija zalaže.

"Riješili smo da idemo u rekonstrukciju naše privrede, odnosno ekonomije, za šta su neminovne reforme u kojima prioritet treba dati smanjenju prekomjernog uvoza i zaštiti domaću proizvodnju", istakao je Pajić i naveo, kako kaže, poražavajući podatak da je u BiH prošle godine uvezena voda vrijedna oko 160 miliona evra.

On je najavio i reformu školstva, budući da se socijalisti već duže bore protiv toga da se školuje radna snaga koja je unaprije osuđena da neće imati posla.

Na predizbornoj tribini Socijalističke partije na Sokocu obratili su se kandidati sa liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam i za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri. /kraj/ad/ljlj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije