BiH

Đokić: Očekujemo direktan mandat na području Hercegovine

Đokić: Očekujemo direktan mandat na području Hercegovine
Foto: Srna | Đokić: Očekujemo direktan mandat na području Hercegovine

KALINOVIK - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić očekuje da će ova stranka na području Hercegovine imati direktno izabranog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i veliki fond glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Ti glasovi će biti rezultat osjećaja za stanovnike ovog područja koji prepoznaju da smo promovisali ono što je najvažnije za njih - ekonomski rast i razvoj, poboljšanje života, socijalnu stabilnost, zaštitu ugroženih kategorija i podsticanje razvojnih projekata za Hercegovinu", rekao je Đokić na izbornoj tribini SP-a u Kalinoviku.

On je istakao da je SP svih 25 godina dosljedan politici umjerenog djelovanja, tolerancije, podsticanja na dijalog, kreiranja rješenja u svakoj situaciji koja je problematična.

Nosilac liste SP za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici devet Maksim Skoko rekao je da ni u jednoj od opština u ovoj jedinici nije tako prisutna opasnost od iseljavanja stanovništva kao u Kalinoviku, gdje se, kako je naveo, godinama u prvi razred osnovne škole upisuje jednocifren broj djece.

"Zbog toga će SP insistirati na sistemskom rješavanju problema raseljavanja u rubnim opštinama Srpske", naglasio je Skoko.

On je najavio da će predstavnici SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputiti u proceduru zakon koji će posebno tretirati rješavanje problema područja kao što je ovo, što praktično znači da će dio sredstava iz budžeta biti usmjeren ka opštinama poput Kalinovika da bi bilo zaustavljeno iseljavanje.

Nosilac liste SP za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Jakov Galić podsjetio je da je socijalna pravda više nego prepoznatljiv programski zadatak ove stranke.

"Da bismo do toga došli treba učiniti mnogo na polju ekonomije, moraju se povećati zaposlenost i inudstrijska proizvodnja, poboljšati stanje u školstvu i zdravstvu", naveo je Galić.

Na izbornoj tribini u Kalinoviku predstavljeni su i ostali kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici devet i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije