BiH

Đokić: Uz podršku naroda nastavićemo politku ekonomskog jačanja Srpske

Đokić: Uz podršku naroda nastavićemo politku ekonomskog jačanja Srpske
Foto: Facebook | Đokić: Uz podršku naroda nastavićemo politku ekonomskog jačanja Srpske

ZVORNIK - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je večeras u Zvorniku da socijalisti žele da uz pomoć naroda, čiju podršku na oktobarskim izborima očekuju još više nego ranijih izbornih ciklusa, nastave da ekonomski jačaju i snaže Republiku Srpsku.

"Uz još snažniju podršku naroda našoj partiji, dobićemo priliku da nastavimo voditi politiku, ali ovaj put još odlučnije s namjerom da Republiku Srpsku ekonomski jačamo i snažimo da bi ona mogla biti u funkciji rješavanja potreba svoga stanovništva, prije svega, da bude država socijalne pravde, socijalne jednakosti i odgovornosti prema svakom svom građaninu", rekao je Đokić novinarima prije centralnog skupa SP-a.

Ističući da se to može postići sa razvojem ekonomije, Đokić je rekao da bi se ekonomija razvijala mora se nastaviti dalja politika ekonomskih reformi koje će obezbijediti povoljan ambijent za investiranje u Republiku Srpsku, kao i snažno povezivanje sa Srbijom, Rusijom, Kinom i, naravno, sa evropskim državama sa kojima već sada postoji jako dobra ekonomska saradnja.

"Upravo u toj saradnji i povezivanju smatram da leži budućnost i sigurnost za ovaj prostor. Zato smo odlučili da sve ono što radimo bude sa namjerom da u Republici Srpskoj bude bezbjedno, da ljudi u njoj žive slobodno, a sve s ciljem da se Srpska razvija i gradi budućnost", naglasio je on.

Nosilac liste SP-a za parlament BiH iz Izborne jedinice tri Jakov Galić naglasio je da će socijalisti učiniti sve da ekonomski prostor u Republici Srpskoj učine još boljim.

"Moramo učiniti još mnogo napora da ekonomski ambijent u kome živimo, radimo i poslujemo, posebno u realnom sektoru, popravimo da bude mnogo bolje nego sada", rekao je Galić i naglasio da će socijalisti to sigurno učiniti ako dobiju povjerenje naroda.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Vladimir Mijatović rekao je da građanima socijalisti mogu da obećaju da će im biti mnogo bolje nego do sada što je bilo.

"I do sada smo učestvovali u vlasti i vjerujem da ćemo i dalje biti, ali i da ćemo uvođenjem mladih snaga kojima je potreban posao i dokazivanje postići još bolje rezultate", dodao je Mijatović.

On je dodao da SP želi da demobilisanim borcima, penzionerima i svima ostalim omogući da normano žive na ovim prostorima i zato socijalisti idu do nove izborne pobjede.

Tribini SP-a prisustvovali su i predstavnici SP-a iz Malog Zvornika, LJubovije, Šapca i Rume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije