BiH

Pavić: Ekonomski razvoj Srpske, sa čovjekom u centru

Pavić: Ekonomski razvoj Srpske, sa čovjekom u centru
Foto: Srna | Pavić: Ekonomski razvoj Srpske, sa čovjekom u centru

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da ta stranka, na nivou BiH, neće ući ni sa kim u koaliciju dok se ne riješi pitanje konstitutivnosti Srba u Federaciji BiH, pitanje sudija Ustavnog suda BiH, kao i krivičnog gonjenja Srba.

"Tek kada se te i još neke stvari riješe, DNS će ući u koaliciju na nivou BiH jer želimo da pravna država u potpunosti funkcioniše", rekao je Pavić novinarima prije tribine DNS-a u Istočnom Sarajevu.

Pavić je naglasio da je ova stranka sve svoje snage usmjerila na ekonomski razvoj Republike Srpske, sa čovjekom u centru toga, te na prosperitet cijelog društva.

"Naš program, na prvom mjestu tretira ekonomiju i zapošljavanje, na drugom očuvanje i razvoj Republike Srpske, a na trećem i ostalim mjestima dolaze druge teme. Stavili smo u žižu čovjeka i njegove potrebe, te prosperitet građana jer bez ekonomije nema napretka", dodao je Pavić.

On je istakao da je stranka uperila pogled naprijed jer želi da donese što više dobrog Republici Srpskoj.

"Ne možemo ići naprijed, a stalno se osvrtati nazad. Mi se ne odričemo svoje prošlosti, čak se ponosimo njome", rekao je Pavić, dodavši da se živi od današnjice i budućnosti, te je zato DNS sve snage usmjerio upravo na to.

Prema njegovim riječima, DNS je u koaliciji sa SNSD-om i SP-om i ima potpisan sporazum, koji će poštovati, odnosno podržaće zajedničke kandidate za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović.

"Tu mi nemamo nikakvih opterećenja ni problema, a za predsjednika Vlade Srpske borićemo se, jer se sve više vjeruje DNS-u, koji treba preuzeti odgovornost za vođenje Vlade i još mnogo funkcija u Republici Srpskoj", istakao je Pavić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Aleksandar Glavaš rekao je da DNS suvereno stupa na predstojeće izbore, te dodao da očekuje direktan mandat u Narodnoj skupštini Srpske, ali i predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, nosioca liste ove stranke iz Izborne jedinice tri (Nenad Nešić).

"Mislim da će ovo biti istorijski rezultat za DNS, a o tome govori i broj ljudi koji dolazi na tribinu stranke", istakao je Glavaš.

Nosilac liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Nenad Nešić rekao je da je program ove stranke u prvi plan stavio ekonomiju, te mjere kojima će se poboljšati položaj svakog pojedinca u Republici Srpskoj.

"Ono što vam mogu obećati jeste da ću biti nacionalno odgovoran, odnosno neću dozvoliti prenošenje bilo kakve nadležnosti na BiH. Jačaću Republiku Srpsku unutar BiH, ali isto tako u prvom planu će biti ekonomija, zapošljavanje, te više socijalne pravde", poručio je Nešić.

On je pozvao građane da daju što veću podršku ovoj stranci, kako bi imala što veći broj poslanika, kako u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tako i u parlamentu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije