BiH

Pavić: Na primjeru Prijedora DNS pokazao kako se radi u opštinama

Pavić: Na primjeru Prijedora DNS pokazao kako se radi u opštinama
Foto: Srna | Pavić: Na primjeru Prijedora DNS pokazao kako se radi u opštinama

PRIJEDOR - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras da je Prijedor uvijek bio uporište DNS-a i da je ova stranka nastojala da na primjeru ovog grada pokaže kako se radi u opštinama i zadovoljavaju potrebe građana.

"Upravo ono što promoviše DNS, a to su ekonomija, zapošljavanje, privlačenje domaćih i stranih investicija je nešto što je najvidljivije na primjeru Prijedora", rekao je Pavić novinarima uoči večerašnje tribine u prigradskoj mjesnoj zajednici Gomjenica.

On je izrazio uvjerenje da će građani u ostalim dijelovima Srpske prepoznati to što radi ova stranka i da će ovo biti najuspješnija izborna godina za DNS.

"Ovaj grad sada prednjači u tome jer se vidi ono što DNS priča i što realizuje u ovom gradu, i nadam se da ćemo to realizovati i u cijeloj Republici, naročito što bi predsjednik Vlade trebalo da bude iz DNS-a i da na taj način politiku DNS-a možemo ravnomjerno širiti cijelom Republikom Srpskom", rekao je Pavić.

On je dodao da DNS uvijek misli da djeluje sa svojim koalicionim partnerima, kao što to radi i ovdje u Prijedoru.

"Imamo dogovoreno da podržimo zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske Željku /Cvijanović/ i za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /Milorada/ Dodika i mi ćemo to uraditi i ja i sada pozivam naše građane da glasaju za njih dvoje", poručio je Pavić.

On je pozvao građane i da za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Predstavničkom domu parlamenta BiH, glasaju za DNS i kvalitetne kandidate sa te liste.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragutin Rodić izjavio je da će učiniti sve da prethodno započeti procesi, koji su bili u zastoju, budu nastavljeni.

"Tu, prije svega, mislim na izborni zakon koji mora da riješi mnoga pitanja koja do sada nisu riješena i da sprovedemo izbore na najbolji mogući način i da demokratija u punom kapacitetu zavlada ovim prostorima", rekao je Rodić.

On je dodao da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za sprovođenje usaglašenih stavova institucija Republike Srpske u zajedničkim organima.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić izjavio je da su kandidati i večeras na ovom predizbornom skupu tražili podršku građana kako bi DNS poslije izbora formirao vlast na nivou Republike Srpske i na nivou BiH bio parlamentarna partija sa dva direktna mandata.

"Na taj način bismo povezali tri nivoa vlasti i na nivou BiH, Republike Srpske i lokalni nivo što bi svakako lokalnoj zajednici, kao što je i ova mjesna zajednica, značilo boljitak i napredak", rekao je Ivić.

Na večerašnjoj tribini u Gomjenici predstavili su se kandidati sa obje liste DNS-a za oktobarske opšte izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije