BiH

Pavić: Retorika pojedinih kandidata prešla granice tolerancije

Pavić: Retorika pojedinih kandidata prešla granice tolerancije
Foto: Srna | Pavić: Retorika pojedinih kandidata prešla granice tolerancije

PRIJEDOR - Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je večeras u Prijedoru da je retorika pojedinih kandidata za izbore prešla granice tolerancije i apelovao da, umjesto svađa, svi zajedno grade Republiku Srpsku.

"Nakon izbora bi trebalo da pružimo ruku jedni drugima i da svi zajedno gradimo Srpsku. Sa ovom retorikom teško da ćemo to moći", naglasio je Pavić, dodajući da DNS-a posjeduje dostojanstvo i kulturu dijaloga.

On je rekao novinarima, uoči tribine u gradskom naselju Pećani, da DNS poziva i na odgovorno upravljanje resursima.

"Nas u Srpskoj ima manje od milion, odnosno stanovnika kao pola Beograda, a neko iz inostranstva je procijenio da su potencijali Srpske veći od potencijala Srbije. Onda možete misliti kolika se vrijednost stavlja u ruke onih koji će biti izabrani", napomenuo je Pavić.

On je istakao da Prijedor može biti primjer i DNS želi da ono što je urađeno u tom gradu primijeni i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedninici jedan Dragutin Rodić rekao je na predizbornoj tribini u Pećanima da će predstojeće četiri godine vjerovatno odrediti sudbinu BiH.

"Odlučivaće se o teškim pitanjima za koja je potrebna snaga i konsenzus Republike Srpske", istakao je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić rekao je da su Pećani gradsko područje u koje je DNS dosta investirao u proteklim godinama.

"Od stanovnika Pećana smo zatražili podršku da nastavimo graditi, razvijati infrastrukturu na cijelom području Prijedora, da naš grad postane univerzitetski centar, da otvorimo nove fakultete", naglasio je Ivić.

Na večerašnjoj tribini u Pećanima predstavili su se i ostali kandidati sa liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije