BiH

Pratite nas na Google news

Radović: Kampanju pretvoriti u praznik demokratije

Radović: Kampanju pretvoriti u praznik demokratije
Foto: N.N. | Radović: Kampanju pretvoriti u praznik demokratije
Srna

BANJALUKA - Kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Milan Radović pozvao je sve aktere u izbornom procesu da kampanju pretvore u praznik demokratije umjesto u festival uvreda.

Radović je, predstavljajući program i ciljeve, pozvao na razgovor sve koji imaju ideju i prijedlog kako da unaprijede kvalitet života u Srpskoj, te istakao da će njegov tim i on biti na raspolaganju.

"Smatram da ćemo ovim razgovorima započeti proces jačanja Srpske koji se neće završiti na izborni dan. I poslije tog 7. oktobra moja vrata će biti otvorena za sve ljude sa znanjem, energijom i idejom", rekao je Radović.

Kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Borivoj Obradović poručio je da će učiniti sve da njegove prijedloge čuje što više ljudi, ali da sve zavisi od mladih.

Druženju Radovića i Obradovića sa prijateljima i simpatizerima stranke prisustvovali su istaknuti članovi i funkcioneri DNS-a, među kojima i predsjednik centralnog izbornog štaba DNS Dragomir Jovičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije