BiH

SDA u Mostaru: Dajte nam priliku da od Neuma napravimo Monte Karlo

SDA u Mostaru: Dajte nam priliku da od Neuma napravimo Monte Karlo
Foto: klix.ba | SDA u Mostaru: Dajte nam priliku da od Neuma napravimo Monte Karlo

MOSTAR - Stranka demokratske akcije održala je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj su govorili kandidati za Parlament Federacije BiH Đemila Gabriel i Salmir Kaplan. Bilo je riječi o ekonomskom razvoju Hercegovine, radu poslanika u proteklom mandatu te je najavljen završni skup SDA u Mostaru.

Đemila Gabriel, počasni konzul BiH u Australiji, govorila je o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali i konkretnim ekonomskim aktivnostima u Hercegovini, koje već poduzima ili koje planira.

Najavila je kako sa svojim mužem, jednim od sto najuticajnijih svjetskih biznismena, odlučila investirati u BiH.

Đemila Gabriel većinu svojih poslovnih aktivnosti veže za Neum, a kazala je da bi u dogoledno vrijeme željela postati gradonačelnica jedinog našeg grada na Jadranu.

"Rekla sam dajte mi samo dvanaest mjeseci, ne trebaju mi četiri godine, da vidite kako se može napraviti bez velikih ulaganja mali Monte Karlo u Bosni i Hercegovini. Imamo velike mogućnosti da radimo na ulaganjima gdje će strani ulagači doći ovdje i ostaviti svoj novac, napraviti nekretnine, zaposliti ljude", zaključila je Gabriel.

Salmir Kaplan govorio je o urađenom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, te izbornim ciljevima SDA u HNK. Najavio je i održavanje Centralnog skupa SDA za HNK 1. oktobra u 20 sati u sportskoj dvorani USRC Midhat Hujdur Hujka. Najavljeno je da će se skupu obratiti Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije