Društvo

Civilna zaštita KS: Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima

Civilna zaštita KS: Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima
Foto: Vedran Radenović/Ilustracija | Civilna zaštita KS: Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima

SARAJEVO - Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području KS u svojim koritima, prenose federalni mediji.

"Što se tiče proteklog dana, gledano po općinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području općine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano", kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području opštine Novi Grad, gdje je voda takođe ušla u veliki broj objekata.

"Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove općine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Messer i Robot. Također, na području ove općine izvršeno je 80 evakuacija", dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije