Ex -Yu

Cijelo selo kod Leskovca zaraženo koronom

Cijelo selo kod Leskovca zaraženo koronom
Foto: Tanjug/AP | Cijelo selo kod Leskovca zaraženo koronom

LESKOVAC - U vlasotinačkom kraju, u selu Jakovljevo vlada prava lokalna epidemija, izjavio je danas direktor bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević, dodajući da je skoro cijelo selo zaraženo.

Dimitrijević kaže da i u specijalnoj bolnici u Leskovcu ima najviše pacijenata upravo iz tog sela.

"Imamo najviše pacijenata iz tog sela. Skoro celo selo je zaraženo. Svi su oni međusobno načinili kontakte. Takođe, na lečenju nam je cela jedna petočlana porodica iz Bojnika. Nažalost, trend porasta se u ovom trenutku seli iz gradskih u te male, takoreći zatvorene, seoske sredine, u cele porodice", kazao je Dimitrijević, prenosi jugmedia.rs.

U Covid bolnicu u Leskovcu do jutros je primljeno 13 novih pacijenata, a kako je rekao Dimitrijević, svi su iz Jablaničkog okruga, najviše iz Bojnika i Vlasotinca.

Inače, u Covid bolnici u Leskovcu trenutno se nalazi 126 pacijenata od kojih je 85 i dalje pozitivno na virus korona, za 27 se čeka drugi negativni nalaz, a za 14 se još čekaju rezultati testova.

Dimitrijević kaže da se svi pacijenti u leskovačkoj specijalnoj bolnici trenutno osjećaju dobro, a da od njenog formiranja u toj zdravstvenoj ustanovi od virusa korona nije preminuo nijedan pacijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije