Ex -Yu

Kako su Američki izbori propraćeni u rodnom mjestu Melanije Tramp? (FOTO)

Kako su Američki izbori propraćeni u rodnom mjestu Melanije Tramp? (FOTO)
Kako su Američki izbori propraćeni u rodnom mjestu Melanije Tramp? (FOTO)

Stanovnici rodnog mjesta Melanije Tramp, slovenačkog gradića Sevnica, s velikim su zanimanjem noćas pratili američke predsjedničke izbore.

Mada se prve dame Amerike vjerovatno malo ko sjeća, tokom ove kampanje su se svi ponovno zainteresovali za manekensku karijeru najpoznatije sevničke emigratince, a za njihovo mjesto se čulo daleko van granica Slovenije, piše "Jutarnji.hr".

Portal "Siol.net" uživo je pratio situaciju u Sevnici gdje se još noćas oko četiri sata ujutro u glavnom kafiću okupila nekolicina stanovnika. Među njima se našla Melanijina prijateljica iz djetinjstva, Mirjana Jelančič, koja je rekla da ju je strašno pogodila negativna kampanja usmjerena prema supruzi Donalda Trampa, pogotovo stoga što je ona poznaje kao veliku prijateljicu, uvijek dobronamjernu i spremnu da pomogne.

"Ako je to ono što želi, biće mi drago ako uspije", komentarisala je Mirjana.

U Sevnici kažu da se danas piše istorija. Naime, Melanija je druga prva dama SAD-a rođena van zemlje, a prva iz Slovenije. Prva je Luiz Adams, supruga šestog predsjednika SAD-a, Džona Kvinsija Adamsa, koji je bio predsjednik od 1825. do 1829.

U kafiću se našao i dobar prijatelj Melanijinog oca, Viktora Knavsa, koji je žustro navijao za svoju sunarodnjakinju, ali je i napomenuo da vjerovatno niko u Sloveniji osim Sevničana nije svjestan šta to znači za njihovu zemlju.

Veselje prvim rezultatima nije skrivao ni gradonačelnik Sevnice, Srečko Ocvirk, koji je rekao da su u Sevnici tokom predizborne kampanje podržavali Melaniju te da su sretni zbog ishoda.

"Pobjeda Trampa značila bi jako puno za Sevnicu, za njenu vidljivost. To se već ove godine dogodilo, mnogi novinari su nas posjetili", rekao je za "Siol.net" i dodao da se nada da će rezultati američkih izbora pridonijeti razvoju turizma i privrede u ovom gradiću u bivšoj Jugoslovenskoj republici.

Nešto prije deset sati ujutro u Sevnici su uz slovensku i zastavu Europske unije objesili i američku zastavu.

Naravno, već su se i neki ugostiteljski objekti u Sevnici dosjetili da iskoriste činjenicu da je Melanija Tramp postala Prva dama Amerike i nazvali jednu poslasticu po njoj.

O Melanijom životnom putu od slovenačke manekenke do prve dame SAD pročitajte više u POSEBNOJ VIJESTI NA OVOM LINKU.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije