Gradovi

Cvijetić: Iniciraću oduzimanje povelja dezerterima u Nevesinju

Cvijetić: Iniciraću oduzimanje povelja dezerterima u Nevesinju
Foto: SDS | Cvijetić: Pokrenuću inicijativu oduzimanja opštinskih povelja dezerterima u Nevesinju

Moja prva inicijativa kao budućeg načelnika biće poništavanje svih odluka o dodjeli najviših priznanja opštine Nevesinje koje su proteklih godina dobijali dokazani dezerteri koji su se, dok je branjena prva linija Nevesinja, baškarili se u Beogradu, Podgorici i drugim gradovima, istakao je Milovan Cvijetić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Nevesinje u obraćanju medijima nakon osvještanja spomenika majoru Novici Gušiću, ratnom komandantu Nevesinjske brigade Vojske RS.

Cvijetić ja naglasio da su danas borci Nevesinjske brigade kao i svi borci Vojske Republike Srpske  poniženi jer moraju gledati dezertere kako se kite znamenjima koja im ne pripadaju.

"Danas kao direktni učesnik obje Mitrovdanske ofanzive i kao pripadnih slavne Nevesinjske brigde imam potrebu da kažem da boračka populacija u Nevesinju nema status kakav zaslužuje i ja kao budući načelnik potrudiću se da vratim dostojanstvo srpskim borcima", naglasio je Cvijetić.

Predsjednik SDS Mirko Šarović podržao je  Milovana Cvijetića, kandidata za načelnika opštine i odborničku listu SDS-a još jednom ponovivši značaj Mitrovdana za odbranu Nevesinja i Republike Srpske.

"Milovan Cvijetić je odličan kandidat i mislim da na osnovu svoga programa može da pobijedi i donese promjene Nevesinju. Ovo je važno mjesto za Hercegovinu jer je ovo mjesto dalo toliko važih ljudi Hercegovini i Republici Srpskoj. Nevesinje danas siromaši i gubi stanovništvo. Siguran sam da će 15. novembra kandidat za načelnika Milovan Cvijetić i odbornička lista SDS trijumfovati na izborima i donijeti prijeko potrebne promjene", zaključio je Šarović, saošteno je iz SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije