Svijet

FBI: Tramp nije povezan sa ruskim vlastima

FBI: Tramp nije povezan sa ruskim vlastima
FBI: Tramp nije povezan sa ruskim vlastima

VAŠINGTON - Federalni istražni biro i drugi kompetentni resori SAD za sada nisu otkrili ništa što čime se može povezati kandidat za predsjednika iz Republikanske partije Donald Tramp sa ruskim vlastima, saopštio je list The NYT.

"Zvanična lica organa reda govore da ni jedna od istraga za sada nije otkrila ni jednu nit koja bi povezala Trampa sa ruskom Vladom. Agenti su provjeravali savjetnike, bliske Trampu, moguće poslovne kontakte sa ruskim finansijerima, kao i one koji su bili umiješani u hakovanje kompjutera Demokratske partije", navodi američki list.

"„FBI i obavještajna služba sada smatraju da je čak i hakovanje elektronske pošte demokrata bilo je usmjereno, prije da omete predsjedničke izbbore, nego da pomogne izbor Trampa", piše list.

Po njegovoj informaciji, ipak, specijalne službe SAD kao i prije sumnjiče ruske vlasti za hakerske napade na servere i naloge Demokratske partije.

Lider demokrata u Senatu američkog kongresa Geri Rid je poslao pismo direktoru FBI Džejmsa Komija sa zahtjevom da se objave podaci o povezanosti kandidata za predsjednika iz Republikanske partije Donalda Trampa i i njegovih ključnih savjetnika sa Rusijom koje, po tvrđenju zakonodavca, raspolaže resor.

Tekst pisma je bio objavljen u nedjelju na zvaničnom sajtu Rida. U njemu on kritikuje šefa FBI za saopštenje o nastavku istrage protiv bivše državne sekretarke Hilari Klinton po predmetu korišćenja svoje lične pošte u periodu dok je radila u Stejt departmentu.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije