Svijet

Hotelijeri traže ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u Austriju

Hotelijeri traže ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u Austriju
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Hotelijeri traže ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u Austriju

BEČ - Hoteljeri i turistički radnici zahtijevaju od austrijske vlade ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u zemlju.

I dalje je na snazi "3G" režim prilikom ulaska u Austriju, a to znači da u zemlju mogu ući samo oni koji imaju sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu 19 ili negativan test.

Hoteljeri i ugostitelji ističu da je to štetno po turizam.

"Ne postoji činjenično objašnjenje za zadržavanje tih mjera, poručuje predsjednik strukovnog odbora pri Privrednoj komori Austrije Gregor Kadanka.

On je istakao da je 3G pravilo neprihvatljivo kako za strane goste, tako i Austrijance koji bi se vraćali sa odmora u inostranstvu.

Kadanka je naglasio da je pandemijska situacija u Austriji trenutno povoljna, a da je takva situacija i u većini zemalja porijekla turista koji bi posjetili Austriju.

Kadanka je izrazio nadu da će ministar zdravlja Johanes Rauh promijeniti režim ulaska u zemlju, i zaprijetio da će u suprotnom strukovna organizacija biti prinuđena da traži pomoć pravnim putem.

Privredna komora Austrije pozvala je ministra Rauha da ukine 3G pravilo za ulazak u zemlju još prije ljeta, jer bi zadržavanje bilo štetno po turizam, a tako i privredu zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije