Svijet

Indija regrutuje bivše vojno medicinsko osoblje

Indija regrutuje bivše vojno medicinsko osoblje
Foto: Tanjug/AP | Indija regrutuje bivše vojno medicinsko osoblje

NJU DELHI - Indija će regrutovati stotine bivših pripadnika vojno-medicinskog osoblja da pomognu preplavljenom zdravstvenom sistemu, saopštilo je danas ministarstvo odbrane te zemlje.

Očekuje se da će oko 400 medicinskih službenika iz indijske vojske služiti po ugovoru najviše 11 mjeseci, saopštilo je ministarstvo, dodajući da su i drugi vojni ljekari takođe kontaktirani radi onlajn konsultacija, prenosi Rojters.

Smrtni slučajevi povezani sa kovidom 19 obaraju rekorde svaka dva ili tri dana, a broj umrlih porastao je za više od 4.000 drugi dan zaredom.

Mnoge indijske države uvele su stroge blokade tokom proteklih mjesec dana, dok su druge najavile ograničenje javnog kretanja i zatvorile bioskope, restorane, pabove i tržne centre.

Raste i pritisak na premijera Narendru Modija da uvede blokadu širom zemlje kao što je to bilo tokom prvog talasa prošle godine.

Indijsko ljekarsko udruženje (IMA) pozvalo je na "potpuno, dobro isplanirano, unaprijed najavljeno" zaključavanje umjesto na sporadične noćne policijske časove i ograničenja koja su države uvodile na po nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije