Svijet

Jake bezbjednosne mjere na Menhetnu gdje Tramp i Klinton provode noć

Jake bezbjednosne mjere na Menhetnu gdje Tramp i Klinton provode noć
Jake bezbjednosne mjere na Menhetnu gdje Tramp i Klinton provode noć

NJUJORK - Novi predsjednik SAD-a izbornu pobjedu će slaviti u Njujorku, na Menhatnu, gdje je raspoređeno 5.000 policajaca.

Njujorške vlasti preduzele su jake preventivne mjere sigurnosti u centru Menhtna gdje glavni predsjednički kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp planiraju da provedu izbornu noć, javlja AP.

U okolini takozvane Trampove kule na Petoj aveniji vlasti su parkirale kamione sa pijeskom za koje kažu da bi mogli da blokiraju pokušaj napada automobilom-bombom. Vlasti su saopštile da terorističkih prijetnji nema.

Njujorška policija je ranije saopštila da će rasporediti 5.000 policajaca kako bi održali red i mir u izbornoj noći, s tim da će raspoređene snage obuhvatiti i policijske helikoptere, mobilne detektore radijacije i pse-tragače.

Novi predsjednik SAD-a izbornu pobjedu će večeras slaviti u Njujorku, ko god da pobijedi, pri čemu je republikanski kandidat za eventualnu proslavu izabrao relativno skroman hotel na Šestoj aveniji, dok je njegova demokratska protivnica u te svrhe iznajmila ogroman Centar Javits, javio je AFP.

Pripreme proslava

Te dvije lokacije su samo tri kilometra udaljene jedna od druge, a u tom dijelu "Velike jabuke" može se vidjeti veliki broj Njujorčana i turista, navodi francuska agencija.

U hotelu Hilton Midtown, koji se nalazi u blizini Trampove kule, osoblje privodi kraju pripreme postavljajući ogromne ekrane i podešavajući ton u balskoj dvorani u kojoj njujorški milijarder planira da održi svoju pobjedničku proslavu.

Nedaleko od hotela, na obalama rijeke Hadson, nalazi se Centar Javits, ogromno zdanje sa staklenim krovom, gdje Klinton namjerava da proslavi svoj izborni trijumf.

(Agencije, Aljazeera, Nn)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije