Svijet

Pratite nas na Google news

Jermeni Nagorno-Karabaha pale i napuštaju svoje domove

Jermeni Nagorno-Karabaha pale i napuštaju svoje domove
Foto: Printscreen YouTube | Jermeni Nagorno-Karabaha pale i napuštaju svoje domove
N.N.

Jermeni koji žive u gradu Karvačar u Nagorno-Karabahu počeli su da pale svoje kuće nakon objave o predaji nekih teritorija Karabaha Azerbejdžanu, javio je jermenski Sputnjik.

Kako se navodi, stanovnici Karvačara iznose iz svojih kuća potrepštine, nameštaj i životinje pre nego što će napustiti grad. Na sjevernom putu Karabaha ima mnogo automobila, među kojima je mnogo minibuseva i kamiona.

TV voditeljka Olga Skabejeva objavila je na svom Telegram kanalu snimak na kojem se vidi zapaljena kuća. Ona je napisala da ljudi spaljuju svoju imovinu kako je ne bi predali Azerbejdžanu.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan dio regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmijeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan.

(Sputnjik)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije