Svijet

Konte u parlamentu obrazložio najnovije mjere

Konte u parlamentu obrazložio najnovije mjere
Foto: Tanjug/AP | Konte u parlamentu obrazložio najnovije mjere

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte obrazložio je u parlamentu prijedlog najnovijih mjera koje vlada namjerava da uvede danas, nakon što je u petak epidemiološka situacija u nekim regijama bila kritična.

Konte je prvobitno bio najavio da će se parlamentu obratiti 4. novembra, ali epidemiološka situacija očigledno ne trpi dalje odlaganje, što potvrđuje i činjenica da je ovo treće obraćanje premijera u parlamentu u veoma kratkom periodu.

Nove mjere prema najavi treba da stupe na snagu večeras. Između ostalog uvodi se policijski čas od 21 sat, smanjuje broj putnika u vozilima gradskog prevoza za 50 odsto, za učenike srednjih škola nastava onlajn, zatvaranje šoping centara u dane vikenda, zatvaranje barova, sala za igru, muzeja, izložbi i obustava među-regionalnog saobracaha.

Konte je rekao da je vlada u potpunosti svjesna situacije i da je spremna da preuzme svu odgovornost za spas zemlje, prenosi agencija Ansa.

Prema riječima premijera prije stupanja na snagu novih mjera ograničenja želio da preventivno čuje mišljenje poslanika.

"Razgovor u parlamentu i razmjena mišljenja sa svim političkim strankama su neophodni korak prije stupanja na snagu novih anti-kovid mjera", rekao je premijer Đuzepe Konte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije