Svijet

Novi udarac za kampanju: Klintonova krila bolest?

Novi udarac za kampanju: Klintonova krila bolest?
Novi udarac za kampanju: Klintonova krila bolest?

VAŠINGTON - Hilari Klinton, za koju se saznalo da ima upalu pluća, "zabila" je još jedan politički "autogol", jer o svojoj bolesti nije obavijestila javnost - smatraju politički analitičari.

Tokom kampanje, njen rival Donald Tramp stalno je tvrdio da je Klintonova bolesna, te da nije u stanju da se bori za ulazak u Bijelu kuću.

Mediji ocjenjuju da je to novi udarac za Klintonovu, nakon skandala sa mejlovima, zbog kojih je FBI pokrenuo istragu, i afere u Demokratskoj stranci, kada se saznalo da je rukovodstvo radilo u njenu korist, a protiv drugog kandidata demokrata Bernija Sendersa.

Analitičari očekuju da Tramp, koji je preuzeo vođstvo u kampanji za Bijelu kuću, neće propustiti priliku da poentira na ovom slučaju i da još jednom ukaže na neistine i prećutkivanja Hilari Klinton.

"Očekujem da će Tramp to 'izmusti' do kraja", najavljuje republikanski starteg Art Hekni.

Donald Tramp ne skiva svoju ljubav prema brzoj hrani, a javnost je o svom zdravlju informisao još manje od Klintonove - navode mediji.

Međutim, ljekari koji se brinu o Trampovom zdravlju tvrde da će on, ukoliko bude izabran, biti "najzdraviji predsjednik u istoriji SAD".

Infektolog Ameš Adalja iz Centra za javno zdravlje u Pitsburgu, navodi da oporavak od upale pluća varira od nekoliko dana do nekoliko sedmica, u zavisnosti do toga koliko je bolest teška.

Hilari Klinton i njen izborni štab biće sada pod pritiskom da objasne zašto javnost o upali pluća nije obaviještena odmah - procjenjuju mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije