Svijet

Pet brodova u karantinu u španskim lukama

Pet brodova u karantinu u španskim lukama
Foto: Public Domain Pictures / Ilustracija | Pet brodova u karantinu u španskim lukama

Pet velikih brodova u utorak je stavljeno u karantin u španskim lukama, nakon što je 26 članova posade bilo pozitivno na virus korona, a nekoliko ih je trebalo biti hospitalizovano.

Prvi brod-kontejner stigao je u luku Vigo u Galiciji krajem prošle sedmice. Morao je u karantin nakon što je kod članova posade utvrđeno prisustvo virusa korona.

Dva člana posade su hospitalizovana. Primljeni su u lokalnu bolnicu, dok je ostatak posade ostao u karantinu u luci. Još dva muškarca, starosne dobi od 52 i 38 godina, hospitalizovana su u nedjelju uveče.

Budući da je veliki dio posade nedavno boravio u Indiji, otkriveno je da su zaraženi varijantom B1.617, koja je sve češća u južnoazijskoj zemlji.

Ukupno sedam od 22 člana posade bilo je pozitivno na virus korona.

U subotu su dva broda-kontejnera pristala i u Valensiji, a 13 članova posade bilo je pozitivno na Kovid-19. U nedjelju je još jedan tanker za naftu pristao u baskijskom gradu Bilbau tražeći medicinsku pomoć. Tri člana posade, dvojica iz Indije, imala su pozitivan test, dok je drugi pokazao jasne simptome Kovida-19.

Dvije osobe su hospitalizovane, dva člana posade su u hotelu koji se koristi za karantin, dok je ostatak posade u karantinu na brodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije