Svijet

Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas

Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas
Foto: Tanjug/AP | Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas

RIM - U Italiji raste broj zaraženih, hospitalizovanih i preminulih osoba od covida-19, a pojedine regije uvode strože mjere i ograničenja.

U posljednja 24 sata bilo je skoro 11.000 novozaraženih, u bolnice je primljeno novih 800 kovid-pacijenata, a broj preminulih od zaraze je 87.

Regije koje su najviše pogođene, Lombardija i Ligurija, već su uvele strože mjere ograničenja u odnosu na one koje je donijela vlada.

Poslije Lombardije i Kampanje još dvije pokrajine uvode jednu vrstu policijskog sata, Ligurija i Pijemonte.

Za sada se ograničava rad komercijalnih centara, a u dane vikenda se uvodi noćni policijski sat, što podrazumijeva zabranu kretanja, dok sve sem esencijalnih prodavnica ostaju zatvorene.

Takođe, kao mjera zaštite mijenja se nastava u srednjim školama, te se za sada prelazi na kombinaciju - polovina na daljinu, od kuće, a druga polovina nastave u razredima.

"Radimo danonoćno da bismo izbjegli karantin. Nacionalni zdravstveni sistem je pojačan, opravdano je uvesti strože mjere ograničenja u regijama gdje se korona virus brže širi. Molimo sve građane da se kreću samo po potrebi", rekao je za TV 7, ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije