Svijet

Pratite nas na Google news

Rusija: Spriječiti učešće stranih plaćenika u Nagorno-Karabahu

Rusija: Spriječiti učešće stranih plaćenika u Nagorno-Karabahu
Foto: Tanjug/AP | Rusija: Spriječiti učešće stranih plaćenika u Nagorno-Karabahu
Tanjug

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je zabrinuto zbog izvještaja o prebacivanju militanata iz Sirije i Libije u Nagorno-Karabah, gdje protekla četiri dana bjesne sukobi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga.

U saopštenju se navodi da Rusija poziva zemlje koje učestvuju u sukobu da preduzmu efikasne mere kako bi se sprečili pokušaji da se u sukobu angažuju strani teroristi i plaćenici i da se oni hitno uklone iz te oblasti.

Kako se objašnjava, postoje izveštaji da se članovi nelegalnih oružanih grupa prebaciju u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, posebno iz Sirije i Libije, kako bi učestvovali u vojnim aktivnostima.

"Duboko smo zabrinuti zbog takvog razvoja događaja koji ne samo da može da dovede do dodatnog porasta tenzija u zoni sukoba, već može i da izazove dugoročnu prijetnju bezbjednosti svih zemalja u regionu", navodi se u saopštenju, a prenosi TASS.

Dva neimenovana izvora iz redova pobunjenika u Siriji rekla su za Rojters da Turska šalje sirijske pobunjenicke borce da podrže Azerbejdžan.

Turska i Azerbejdžan negirali su te navode.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije