Svijet

SAD uvode restrikcije za putovanja u Indiju

SAD uvode restrikcije za putovanja u Indiju
Foto: Tanjug/AP | SAD uvode restrikcije za putovanja u Indiju

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države će od utorka 4. maja uvesti zabranu na putovanja iz Indije na osnovu preporuke Centara za prevenciju zaraza i bolesti (CDC), saopštila je danas Bijela kuća.

Portparol Bijele kuće Džen Psaki rekla je da je administracija predsjednika Džozefa Bajdena donijela takvu odluku zbog velikog broja slučajeva  virusa korona i više sojeva virusa koji kruže tom zemljom, prenosi Glas Amerike.

U nekoliko indijskih država više nema vakcina protiv kovida-19, što je uticalo na pogoršanje stanja tokom drugog talasa pandemije virusa korona koji bijesni u toj zemlji.

U bolnicama nema mjesta za pacijente, dok u svijet odlaze tragične scene kremacija preminulih od posljedica te bolesti, jer nema dovoljno lijekova i kiseonika.

Indija je druga država svijeta po ukupnom broju oboljelih iza Sjedinjenih Država, a u posljednjih nedjelju i po svakodnevno je prijavljivano više od 300.000 slučajeva novoobolelih.

Od posljedica Kovida u Indiji je preminulo 200.000, a broj oboljelih je od februara 2021. uvećan za skoro 8 miliona i iznosi oko 19 miliona. Procjenjuje se da su novi talas širenja virusa izazali novi sojevi kao i politički i vjerski skupovi na kojima je bilo mnoštvo posjetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije