Svijet

Pratite nas na Google news

"Soj virusa korona u Srbiji jači nego u Italiji"

"Soj virusa korona u Srbiji jači nego u Italiji"
Foto: Pixabay/Ilustracija | "Soj korona virusa u Srbiji jači nego u Italiji"
Tanjug

RIM - Predsjednik italijanskog regiona Veneto Luka Zaja izjavio je da je soj virusa u Srbiji agresivniji od onoga koji je do sada bio poznat u Italiji.

"Uradivši četiri testa, primijetili smo da je virusno opterećenje izuzetno jako, virusi su identični između sebe, ali pripadaju potpuno drugačijem klasteru od onog koji je do sada bio izolovan u Venetu i u Italiji. Do danas nije moguće povezati specifične mutacije s različitom patogenošću virusa, jer dosadašnja istraživanja nisu pokazala da postoje kliničke forme vezane za mutaciju virusa", rekao je Zaja za italijanske medije.

Predsjednik Veneta je naredio da se testiraju stranci u tom regionu, da nije u pitanju getoizacija, već briga o zdravlju svih građana, prenio je RTS.

U Venetu su otvorena nova žarišta upravo tamo gdje je najveća koncentracija ljudi koji su došli iz inostranstva.

"Situacija u ovom regionu je u svakom slučaju stabilna, pod kontrolom, ali nas zaista zabrinjavaju ti sojevi virusa koji dolaze iz inostranstva, pa smo zato pojačali kontrolu", rekao je Zaja.

Naveo je da je riječ o građanima koji dolaze iz Benina, Srbije, Moldavije, Konga i Sjeverne Makedonije.

"Potrebno je da svjetska zdravstvena organizacija identifikuje države koje imaju probleme, to je nešto što odavno ponavljam. Zabrinjava i što su pacijenti sve mlađi, imamo slučaj jedne majke od 23 godine iz Kameruna sa djetetom od šest godina i dva blizanca od četiri, svi pozitivni na virus", rekao je Zaja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije