Svijet

Pratite nas na Google news

Španija odaje počast žrtvama i herojima pandemije

Španija odaje počast žrtvama i herojima pandemije
Foto: Tanjug/AP | Španija odaje počast žrtvama i herojima pandemije
Anadolija

MADRID - Španija ceremonijom u Madridu danas odaje počast žrtvama novog virusa korona i radnicima koji su rizikovali živote tokom najgoreg perioda pandemije.

Rodbina stotinjak ljudi koji su umrli za vrijeme pandemije, predstavnici medicinskog osoblja, policije i drugi važni radnici pridružili su se kralju Filipu VI i kraljici Leticiji, članovima Vlade i zvaničnicima Evropske unije i Svjetske zdravstvene organizacije na esplanadi u madridskom Kraljevskom dvoru.

Među gostima, koji su sa maskama i sjede udaljeni na propisanoj socijalnoj distanci oko plamena u centru, su i predstavnici desetak vjerskih zajednica i ambasadori. Ceremoniju uživo prenosi španska državna televizija.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Predstavnici svih političkih stranaka prisustvuju, osim krajnje desnog Voksa, čiji je lider taj događaj nazvao "uzbudljivom ceremonijom" za ljevičarsku vladajuću koaliciju na čelu sa premijerom Pedrom Sančezom.

Prema službenim podacima u Španiji je potvrđeno 28.413 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze virusom korona, dok je obolilo više od 257.000 ljudi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije