Svijet

Tramp: Obama umanjuje prijetnju od Islamske države

Tramp: Obama umanjuje prijetnju od Islamske države
Tramp: Obama umanjuje prijetnju od Islamske države

VAŠINGTON - Predizborni tim kandidata Republikanske partije za predsjednika SAD Donalda Trampa optužio je danas Bijelu kuću da minimizuje prijetnju koju predstavlja takozvana Islamska država i dopušta porast opasnosti pod demokratskim predsjednikom Barakom Obamom, prenosi Rojters.

"Umanjivanjem prijetnje kojoj je Obamina administracija dozvolila da se materijalizuje pred njenim očima svi smo dovedeni u rizičnu situaciju i to je još jedan podsjetnik da nam je potrebno novo liderstvo u borbi protiv radikalnog islamističkog terorizma", naveo je Trampov portparol Džejson Miler u saopštenju.

Ovo saopštenje je uslijedilo nakon vikenda u kojem je bomba ođeknula u njujorškom kvartu Čelsi, pri čemu je ranjeno 29 ljudi, a u blizini pronađeno još jedno eksplozivno sredstvo.

Do šest eksplozivnih sredstava pronađeno je takođe u blizini grada Elizabet u saveznoj državi Nju Džersi, a eksplodirala je i bomba na obali Nju Džersija uoči početka humanitarne trke.

Si-Bi-Es njuz je danas objavio da bi 28-godišnji Ahmad Rahami, za kojim njujorška policija traga zbog bombaških napada eksplozije koja se desila u subotu uveče u kvartu Čelsi na Menhetnu, mogao da bude dio terorističke ćelije i da ga smatraju izuzetno opasnim.

Za naturalizovanim Amerikancem avganistanskog porijekla policija traga i zbog bombi postavljenih kod Elizabeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije