Svijet

Tramp: Zdravlje je važno u kampanji, uskoro i moji nalazi

Tramp: Zdravlje je važno u kampanji, uskoro i moji nalazi
Tramp: Zdravlje je važno u kampanji, uskoro i moji nalazi

VAŠINGTON - Republikanski kandidat na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je danas da je zdravstveno stanje predsjedničkih kandidata važno pitanje u predizbornoj kampanji i najavio da će uskoro objaviti detaljne informacije o svom zdravstvenom stanju, javlja Rojters.

Tramp je to rekao pošto je njegovoj demokratskoj protivkandidatkinji Hilari Klinton pozlilo tokom komemoracije u Njujorku povodom obilježavanja 15-godišnjice terorističkih napada u SAD, zbog čega je morala da ranije napusti skup, a lekari su potom utvrdili da ima upalu pluća.

"Nadam se da je ona dobro, da će se oporaviti i da ćemo se vidjeti na debati", rekao je Tramp u telefonskom intervjuu za "Foks njuz".

Na pitanje da li je zdravstveno stanje predsjedničkih kandidata važno, Tramp je je rekao: "Mislim da jeste. Zapravo... prošle nedjelje sam se podvrgao sistematskom pregledu i... kada nalazi budu gotovi, objaviću ih sa podrobnim podacima".

Hilari Klinton je zbog bolesti otkazala za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji spekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu Trampu koji mjesecima tvrdi da ona nije fizički podobna da bude predsjednica SAD.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije