Svijet

Tramp nastavio pobjednički niz, pobjede Sandersa i Klintonove

Tramp nastavio pobjednički niz, pobjede Sandersa i Klintonove
Tramp nastavio pobjednički niz, pobjede Sandersa i Klintonove

NJUJORK - Demokratski kandidat na unutarstranačkim izborima za predsjedničku nominaciju Berni Sanders porazio je rivalku Hilari Klinton u Zapadnoj Virdžiniji, mada je ona odnjela pobjedu u Nebraski, dok je u taboru republikanaca Donald Tramp nastavio pobjednički niz.

Sanders je na skupu u Oregonu rekao da će "se boriti do kraja za svaki glas" i da će učestvovati na konvenciji demokrata u Filadelfiji u junu.

Klintonova tako ima ukupno 1.716 glasova delegata, a Sanders 1.430, prenosi AP.

U taboru republikanaca, najvjerovatniji kandidat Donald Tramp rekao je su pobjede u Zapadnoj Virdžiniji i Nebraski za njega "velika čast".

"Naučio sam mnogo i da će znanje biti upotrebljeno u dobre svrhe radi razvijanja poslovanja, otvaranja radnih mesta i jačanja i oživljavanja ekonomija", rekao je Tramp nakon pobjede.

On je najavio da planira da se vrati u obe države uskoro kako bi birače pridobio za predsjedničke izbore u SAD koji se održavaju 8. novembra.

Pobjeda Hilari Klinton u Nebraski nije je, međutim, značajno približila nominaciji kod demokrata, navodi AP.

Ostalo je još osam država u kojima će se održati stranački izbori, a Sanders je pristalicama u San Francisku rekao da vjeruje može da pobjedi u većini njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije