Svijet

Tramp odgovorio Obami: Hilari je nepodesna za predsjednika

Tramp odgovorio Obami: Hilari je nepodesna za predsjednika
Tramp odgovorio Obami: Hilari je nepodesna za predsjednika

VAŠINGTON - Predsjednički kandidat Republikanske partije za Bijelu kuću Donald Tramp uzvratio je na kritike predsjednika SAD Baraka Obame da je nepodesan za obavljanje predsjedničke funkcije, kazavši da je politika koju je vodila njegova rivalka iz Demokratske partije štetila nacionalnim interesima i američkim radnicima.

"Hilari Klinton se dokazala kao nepodesna za službu na bilo kojoj vladinoj funkciji", naveo je Tramp u izjavi objavljenoj ubrzo nakon Obaminih napada, prenio je Rojters.

Obama je pozvao republikance da se distanciraju od Trampa, koji je, kako je ocijenio, "žalosno nepripremljen" i "nepodesan" da bude predsjednik.

"Ovo nije situacija u kojoj imate povremene gafove. Ovo je situacija kada se oni svakodnevno i nedjeljno distanciraju od njegovih izjava," rekao je Obama, aludirajući na visoke predstavnike Republikanske stranke uključujući predsjednika Predstavničkog doma Pola Rajana i senatora Džona Mekejna.

Po aktuelnom predsjedniku postoji tačka kada mora da se kaže - ovo nije neko koga mogu da podržim sa predsjednika SAD, čak i ako se prestavlja kao član moje stranke, prenosi AFP.

"Mislim da je republikanski kandidat nepodesan za predsjednika, on to stalno dokazuje. Ideja da može da napadne porodicu vojnika palog u Iraku, koja je podnijela veliku žrtvu za ovu zemlju, činjenica da se čini da nema osnovno znanje o ključnim pitanima u Evropi, na Bliskom istoku i u Aziji znaci da je žalosno nepripremljen za taj posao", zaključio je Obama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije