Svijet

Trampov glasač najavljuje krvoproliće ako Hilari pobijedi (VIDEO)

Trampov glasač najavljuje krvoproliće ako Hilari pobijedi (VIDEO)
Trampov glasač najavljuje krvoproliće ako Hilari pobijedi (VIDEO)

VAŠINGTON - Dok republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp optužuje svog protivkandidata Hilari Klinton za namještanje nadolazećih izbora, korupciju i poziva na njeno zatvaranje, njegove pristalice idu korak dalje i čak prijete da će uraditi sve što je potrbno da Klintonovu skinu s vlasti ukoliko ona postane novi predsjednik.

Naime, na predizbornom skupu u Sinsinatiju, Čovjek s Trampovom maskom na licu, koji se predstavio ka o Den Bouman zaprijetio je da će upotrijebiti sva potrebna sredstva kako Hilari ne bi došla na vlast, a ukoliko se to desi najavio je da neće mirno sjediti.

"Mislim da Hilari treba ukloniti. Ako ona dođe na vlast, učiniću sve što je u mojoj moći da je skinem s vlasti. Ako trebam da budem patriota, biću", rekao je Bouman.

Na pitanje novinara Wall Street Journal "Šta to znači?" on je odgovorio da njegove riječi može da shvati kako želi.

Boumana je na istom skupu intervjuisao i Boston Globe, za koji je bio još konkretniji.

"Ako ona bude u Bijeloj kući, nadam se da ćemo moći pokrenuti puč. Ona bi trebala biti u zatvoru ili upucana. Tako se ja osjećam u vezi toga. Imaćemo revoluciju i smakećemo ih iz kancelarije ako treba. Biće puno krvoprolića. Ali to će biti potrebno...Učiniću sve što mogu za svoju zemlju", rekao je Bouman.

Američki Secret Service potvrdio je za Independent da je upoznat s Boumanovim komentarima, ali da ne komentariše postupke zaštite koje provodi.

Trampov štab ogradio se od cijelog slučaja.

"Odbacujemo nasilje svake vrste i nećemo dopustiti da to bude dio naše kampanje", saopštili su iz Trampovog štaba.

Prema anketi koju je proveo Morning Consult, čak 73% Trampovih glasača vjeruje da će izbori biti ukradeni na njegovu štetu.

(NN, Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije