Svijet

U Grčkoj na snazi nove mjere, raste broj zaraženih

U Grčkoj na snazi nove mjere, raste broj zaraženih
Foto: Tanjug/AP | U Grčkoj na snazi nove mjere, raste broj zaraženih

ATINA - U Grčkoj je nastavio da raste broj novih slučajeva zaraze virusom korona. Zabilježen je najveći broj slučajeva u posljednjih pet nedjelja - zaraženo je još 1.820 osoba. Ugostitelji strahuju da će nove mjere, koje su danas uvedene, uticati na njihovo poslovanje.

Grčka drugi dan zaredom registruje porast broja novih slučajeva virusa korona - 1.820, što je najviše u posljednjih pet nedjelja. Preminulo je devet osoba.

U posljednja 24 sata testirane su 59.903 osobe, prenio je Katimerini.

Najviše novih slučajeva registrovano je u Atici, na Kritu, u Solunu, na ostrvu Mikonos i Krfu, prenose grčki mediji.

Delta soj virusa korona, koji je zarazniji, brzo se širi Grčkom, naročito među mladima. Zbog toga nadležni pozivaju mlade da što prije prime vakcinu. Samo na jednoj zabavi u poznatom baru na plaži u Atini zaraženo je stotinak mladih, prenose grčki mediji.

Zbog toga su na snazi nove restrikcije. Od danas će svi kafići, restorani, barovi i klubovi moći da rade samo ako imaju obezbijeđena mjesta za sjedenje.

Ugostitelji strahuju da će nove mjere uticati na njihovo poslovanje usred ljetne sezone, ali ih prihvataju, pošto smatraju da će pomoći u sprečavanju širenja zaraze.

U Grčkoj je vakcinisano oko 38 odsto punoljetnog stanovništva, a vlasti su, da bi motivisale vakcinaciju, uvele podsticaje u vidu novca i besplatnog interneta za mlade.

Na vakcinaciju mladih pozvao je i zamjenik ministra civilne zaštite Nikos Hardijas.

"Vakcinišite se odmah. Posebno mlađa generacija treba da zaštiti svoje roditelje i druge starije", poručio je Hardijas za grčku nacionalnu televiziju ERT.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije