Ostali sportovi

Bodibilder odbio da se vakciniše pa umro od korone

Bodibilder odbio da se vakciniše pa umro od korone
Foto: Facebook | Bodibilder odbio da se vakciniše pa umro od korone
Tanjug

Stručnjak za građevinu i bodibilder Džon Ejers (42) iz grada Sautporta nedaleko od Liverpula preminuo je od Kovida-19 nakon hospitalizacije i pokušaja ljekara da ga spasu "svim mogućim lijekovima", rekla je njegova sestra bliznakinja Dženi Mekan.

Mekan koja živi u sjeverozapadnom Londonu podijelila je priču o njenom bratu na društvenim mrežama, apelujući na sve da se vakcinišu, prenio je "Independent".

"Moj brat umro je od Kovida-19 prošle nedjelje. Umro je tačno četiri nedjelje otkako je na testu bio pozitivan. Bio je najspremnija, najzdravija osoba koju znam. Penjao se na velške planine i kampovao u divljini četiri nedjelje prije smrti", navela je.

Ona je opisala njegovo stanje prije kovida kao "vjeru u svoju besmrtnost".

"Mislio je da ako se i zarazi korona virusom, da će biti u redu. Mislio je da će proći sa blažom formom, nije htio da primi vakcinu. Onda, u njegovo tijelo je unijet svaki mogući lijek u bolnici. Ali vremenom su mu kovid, infekcija i otkazivanje organa uzeli život", dodala je.

Ona se prisjetila trenutka prije nego što je stavljen na respirator.

"Tada je rekao svom savjetniku da je bilo bolje da se vakcinisao i da mu je žao što nije slušao. Njegova smrt je tragedija. To nije trebalo da se desi", kazala je.

Preminuli bodibilder je imao kćerku (19).

"Moja djeca su ostala bez njihovog ujaka, koji se uvijek igrao sa njima. Majka je izgubila svog dječaka. Moja nećaka, njen mnogo voljeni tata, više ga nema. Moja majka želi da se zna o Džonu. Njegova priča možda spase nečji život. Naš bol i gubitak može ljude da natjera da prime vakcinu", rekla je ona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije