Tenis

Ðoković: Neću se vakcinisati, ne nadam se izuzeću u SAD

Ðoković: Neću se vakcinisati, ne nadam se izuzeću u SAD
Foto: Tanjug/AP | Ðoković: Neću se vakcinisati, ne nadam se izuzeću u SAD

Novak Ðoković, osvajač Vimbldona i najbolji srpski teniser, rekao je da se ne nada medicinskom izuzeću u SAD i ponovio da se neće vakcinisati protiv virusa koron.

Ðoković, prema aktuelnim zakonima, ne može da uđe u Ameriku ukoliko nije vakcinisan, što je pravilo koje važi za sve strane državljane.

"Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da su jedine dobre vesti za mene da čujem da su ukinuli zabranu u vezi sa vakcinacijom ili kako god to želite da nazovete, u vezi s ulaskom u Sjedinjene Američke Države. Nisam siguran da je izuzeće u mom slučaju moguće", izjavio je Ðoković, a prenio ESPN.

Zbog svega neizvjesno je kada će Novak odigrati naredni meč.

Kako je rekao, odmoriće nekoliko nedjelja.

Ðoković sada zauzima sedmo mjesto na najnovijoj ATP listi, objavila je danas Asocijacija teniskih profesionalaca.

On je poslije osvajnja VImbldona, umjesto da napreduje, pao za četiri pozicije, jer mu je oduzeto 2.000 bodova, koliko je branio u Londonu kao aktuelni osvajač titule.

ATP je odlučio da ne računa bodove sa Vimbldona jer je rukovodstvo londonskog grend slema zabranilo učešće ruskim i bjeloruskim teniserima zbog rata u Ukrajini.

Tako je Novak postao grend slem šampion koji je za titulu "nagrađen" oduzimanjem bodova, što je najbizarniji slučaj u istoriji tenisa, otkad je ustanovljena ATP lista.

Prvi na listi je Rus Danil Medvedev, koji u Londonu nije igrao zbog političke odluke, a neigranje mu je oduzelo svega 180 bodova, baš kao i drugoplasiranom Aleksandru Zverevu, koji je odsustvovao zbog povrede.

Ðokovićev pad iskoristili su Rafael Nadal koji je napredovao za jedno mjesto i sada je treći na svijetu, Stefanos Cicipas je četvrti, petoplasirani je Kasper Rud i šesti na svijetu Karlos Alkaraz.

ATP lista (ponedjeljak, 11. jul): 1. Danil Medvedev (7.775), 2. Aleksandar Zverev (6.850), 3. Rafael Nadal (6.165), 4. Stefanos Cicipas (5.150), 5. Kasper Rud (5.050), 6. Karlos Alkaraz (4.845), 7. Novak Ðoković (4.770), 8. Andrej Rubljov (3.700), 9. Feliks Ože-Alijasim (3.445), 10. Janik Siner (3.185).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije