50 PLUS

Novi Jelšingrad: Rade na mašinama koje su sami napravili

BANJALUKA - Izraditi kvalitetan proizvod je teško, a napraviti stroj na kojem će on biti izrađen je još teže. U preduzeću "Novi Jelšingrad" iz Banjaluke nemaju problema sa savremenim mašinama, jer rade na onima koje su sami napravili.

GP Krajina: Gradeći Banjaluku izgradili sebe

BANJALUKA - Od građevinske grupe koja je formirana 1945. godine za potrebe ratom porušene zemlje, do preduzeća koje je u Evropi, Aziji i Africi gradilo velelepne objekte, ali i novog početka uslovljenog još jednim ratom, tekao je put Građevinskog preduzeća "Krajina" iz Banjaluke.

"Kaldera Company" - U rangu sa svjetskim renomiranim proizvođačima

LAKTAŠI - Tim inženjera iz preduzeća "Kaldera Company" iz Laktaša razvio je i usavršio srednjenaponska postrojenja za primarnu distribuciju električne energije, koja su testirana u međunarodno akreditovanoj laboratoriji, čime su svrstani u rang svjetskih renomiranih proizvođača u sektoru elektroenergetike.

"Colorit" Banjaluka: Poslovanje obojeno uspjehom

BANJALUKA - Investicije u proizvodnju koje će dovesti do razvoja postojećih i uvođenja novih proizvoda uz kontinuiran, ali umjeren rast, te osvajanje novih tržišta, poslovna je politika preduzeća "Colorit" iz Banjaluke, koja se bavi proizvodnjom materijala za završne radove u građevinarstvu.

Sana Linea: Crta ženstvenosti njihova prednost

KOSTAJNICA - Od menadžmenta do proizvodnje i prodaje, većina zaposlenih u preduzeću "Sana Linea" iz Kostajnice, a koje se bavi proizvodnjom i prodajom modne konfekcije, su žene, što je, kako sami smatraju, tajna njihovog poslovnog uspjeha.

"Elnos Grupa" Banjaluka: Nižu podvige u nordijskim zemljama

BANJALUKA - Okrutni prirodni uslovi sjevernog Islanda ovog ljeta nisu spriječili ekipe "Elnos grupe" da u predviđenom roku okončaju radove montaže na GIS 220 kV postrojenju u trafo-stanici Krafla 49, u neposrednoj blizini najveće geotermalne elektrane ove zemlje, koja nosi naziv Krafla.

"Exclusive Lingerie" - Uspjeh mjere zadovoljstvom žena

BANJALUKA - Oko 400.000 najkvalitetnijih komada ženskog rublja izradi se za godinu dana u pogonima preduzeća "Exclusive Lingerie", čije je ime kroz tri decenije postojanja postalo prepoznatljivo kod svake savremene žene.

"Hemofarm" d.o.o. Banjaluka: Za godinu proizvedu milijardu tableta

BANJALUKA - Četiri miliona proizvedenih tableta dnevno ili preko milijardu tableta na godišnjem nivu proizvede se u "Hemofarmovoj" fabrici lijekova u Banjaluci, jednoj od najsavremenijih u cijelom regionu.

"Mega drvo" - Proizvod usklađen s kupcima i tržištem

BIJELJINA - Moderni principi poslovanja i primjena ekološki prihvatljive tehnologije prerade drveta, uz brigu za očuvanje drvnih resursa i prirode u cjelini, politika je kojom se vode u preduzeću "Mega drvo" iz Bijeljine.

"K-uni" Derventa: Odgovorni prema radnicima i prema društvu

DERVENTA - Stalni rast proizvodnje, ulaganje u nove tehnologije i društvena odgovornost ono je po čemu je preduzeće "K-uni" prepozanatljivo u Derventi, lokalnoj zajednici u kojoj posluje još od 2001. godine.

PMP "Jelšingrad" Gradiška: Uspješan primjer privatizacije

GRADIŠKA - Preduzeće PMP "Jelšingrad" iz Gradiške uspješan je primjer privatizacije jer su investitori i prije zadatih rokova ispunili obaveze preuzete ugovorom, uložili milione u pogon i opremu i otvorili nova radna mjesta.

Opština Derventa: Naši privrednici su najbolji ambasadori

DERVENTA - Visok nivo otvorenosti između lokalne uprave i privrednika, neposredan kontakt sa investitorima i, što je svakako važno, brzina izdavanja potrebne dokumentacije su faktori koji opredjeljuju strane investitore da ulažu u našu lokalnu zajednicu.

"Bema" - Ako znamo za druge, možemo praviti i za sebe

BANJALUKA - Ako znamo proizvoditi obuću za ugledne kuće sa Zapada, ne vidimo razlog da je ne počnemo praviti i za sebe, a zatim je ponuditi i stranom tržištu.

'Cablex BH' Laktaši: U planu još jedna fabrika i nova radna mjesta

LAKTAŠI - Kompanija "Cablex", renomirani evropski proizvođač električne opreme, dio svoje uspješne priče ispisuje i u Laktašima, gdje ima svoj ogranak u kojem je zaposleno 310 radnika.

"Sim Technik": Jubilej u znaku investicija i novih radnih mjesta

KOTOR VAROŠ - Puštanjem u funkciju novog i moderno opremljenog proizvodnog pogona, koji se prostire na površini od 3.500 metara kvadratnih, preduzeće "Sim Technik" iz Kotor Varoša s uspjehom dočekuje veliki jubilej - prvih deset godina postojanja.