Programi

Lanaco platforma EduIS globalni ambasador školstva

Lanaco platforma EduIS globalni ambasador školstva
Foto: Ustupljena fotografija | Lanaco platforma EduIS gloobalni ambasador školstva

Nezavisne novine prate serijal emisija koje pokazuju digitalnu i tehničku zrelost naših preduzeća i ustanova u posebnom serijalu pod nazivom "Forward talks".

U trećoj emisiji Forward razgovora za 2021. posjetili smo kompaniju Lanaco d.o.o. Banja Luka.

Ova domaća IT kompanija, zasigurno predstavlja reprezentativnu IT sredinu, koja posluje i na svjetskom tržištu sa svojim sopstvenim rješenjima.

Tehnologija sa sobom donosi brojne rekonstruktivne promjene društava čineći ih tako spremnijima za digitalno vrijeme u kojem živimo i vrijeme kojem idemo u susret.

Kreiranje rješenja koja aktivno pokreću sve društvene sfere i uvode ih u procese transformacija jedan su od brojnih izazova za IT kompanije.

Sa razvojem sopstvene platforme započetim davne 2006. godine, kompanija LANACO je uspjela da utiče na obrazovni sistem u Republici Srpskoj, sa brendom pod imenom EduIS.

Danas je već EduIS poznat kao globalni ambasador školstva i broji oko pola miliona korisnika, među kojima su učenici, nastavnici, administrativni radnici kao i svi drugi učesnici u procesima vezanim za oblast obrazovanja.

EduIS je platforma koja se neprestalno razvija i otvara za nova tržišta i pruža podršku obrazovnog sistema,  ali i koja uspješno odgovara na zahtjeve implementacije u kulturološki i demografski različitim okruženjima poput azijskog i afričkog kontinenta.

Portfolio LANACO kompanije čini širok spektar usluga i proizvoda, a veliki uspjeh kompanije je i priča o realizovanim potencijalima mladih ljudi u različitim segmentima i oblastima IT-ja.

Kroz tridesetjednogodišnje poslovanje LANACO je posvećen inovacijama i izradi rješenja za održivo poslovanje malih i srednjih preduzeća u izmjenjenim uslovima na domaćem tržištu i transformaciji društva u digitalno okruženje.

Iz kompanije LANACO rekli su da je plan za budući period širenje i implementacija na svjetska tržišta.

 


Srđan Bjelić je Rukovodilac Sektora za prodaju poslovnih rješenja u kompaniji Mtel a.d. Banjaluka. Učestvovao je u realizaciji i implementaciji više stotina telekomunikacionih i ICT projekata u privatnom i javnom sektoru BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije